Wat kun je eigenlijk met telecommunicatie en datacommunicatie? Kort gezegd: data- en telecommunicatie verbindt.
Telecommunicatie is het opbellen van een andere persoon. Dit kan met een vaste telefoon, met snoer, of een interne draadloze verbinding, via het vaste kabeltje van de telecom provider. Mobiele communicatie gaat met een mobieltje, die draadloos contact legt met een antenne mast van een provider. Naast het traditionele bellen gaat ook veel data (lees internet) over deze telecom verbindingen. Burgers en bedrijven kunnen geen dag zonder hun telecom verbinding, zelfs geen minuut. Datacommunicatie en telecommunicatie zorgt ervoor dat wij met elkaar, en de wereld, zijn verbonden.
Datacommunicatie en telecommunicatie expertise
Verbindingen tot stand brengen en onderhouden is onze expertise. Zowel binnen als buiten, ondergronds of bovengronds, dagelijks zijn wij in opdracht van klanten met telecom bezig. In het veld realiseren wij de meest uiteenlopende wireless-, koper- en glasvezelinstallaties voor aannemers, installateurs en operators. Onze project expertise ligt in het ontwerp, aanleg en onderhoud van:
- Datanetwerken (cat. 6A, cat. 6 en cat. 5E, glasvezel en Wi-Fi)
- Koperinfrastructuur (KPN)
- Ziggo aansluitingen
- Hotspots / Wifi aanleggen
- Engineering
- Glasvezel-infrastructuur / Fiber-to-the-Home (FTTH)
- Datacenters
Trends in de telecommunicatie
We zien dat telecomaanbieders zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot alles-in-één providers, voor vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. De telecommarkt ontwikkelt vandaag de dag razendsnel. Dat heeft ook een keerzijde. Belangrijke thema’s die spelen zijn veiligheid, privacy bescherming en continuïteit van de dienstverlening. Andere trends die wij zien in de telcommunicatie markt:
- Enorme groei in data
- Toename van datacenters
- Toename van clouddiensten
- Toename van mobiele applicaties